LORBEK HERBS

„Hrana naj bo vaše zdravilo in zdravilo naj bo vaša hrana„ Hipokrat

Naše podjetje

Podjetje LORBEK HERBS se ukvarja s prodajo naravnih proizvodov, ki blagodejno vplivajo na zdravje. Sem sodijo aromatična zdravilna zelišča za čaj iz goratih predelov Grčije, kot tudi proizvodi z dodatkom Mastike iz otoka Chios. Ponujamo vam nekaj prehrambenih proizvodov, kot je fava, tradicionalna grška jed. V receptih in na blogu najdete napotke kako jo pripravite, zelo enostavno in okusno. 

Idealne podnebne in talne razmere na grškem gorskem območju omogočajo visoko kakovostno pridelavo aromatičnih in zdravilnih zelišč.

Naši proizvodi prihajajo neposredno od proizvajalcev in nam omogoča, da zagotavljamo zdrava zelišča po ugodnih cenah in v skladu z visoko kakovostjo.

GRŠKI GORSKI ČAJ- GREEK MOUNTAIN TEA (Syderitis)

Grški gorski čaj je zdravilna dišavnica, ki izvira iz višjih predelov grškega otoka Krete. Raziskave so potrdile, da vsebuje veliko antioksidantov in polifenolov, ki pomagajo pri preprečevanju nastanka raka, demence in osteoporoze. Za pripravo čaja se uporablja posušene liste in cvetove, ki jih nabiramo julija. Rastlina je takrat v polnem razcvetu in lep je pogled na rumene cvetove in sivkasto dlakave liste. Prebivalci Krete so ga že davno uporabljali za pripravo čaja, ki blagodejno in preventivno pomaga pri prehladih, gripah, dihalnih in prebavnih težavah. Po vsebnosti antioksidantov in ostalih zdravilnih sestavin je primerljiv z zelenim čajem, le da je prijetnejšega blagega okusa s cvetlično noto in nežnim vonjem citrusov in pridihom mete. Je brez kofeina, zato ga lahko pijete kadarkoli. Primeren je tudi za pripravo ledenega čaja.

DIVJI GRŠKI ŽAJBELJ- GREEK SAGE TEA (FASKOMILO)

Rastlina raste v gorskih predelih Grčije. Je izredno aromatičen in vsebuje visoko vsebnost eteričnih olj. Zaradi svojih zdravilnih učinkov se uporablja pretežno za pripravo čaja. Deluje antibakterijsko in antiseptično ter spodbuja delovanje spomina, izboljša koncentracijo. Z njim lajšamo kašelj, prehlad in vročino. Uporablja se tudi v kulinariki, kot dodatek omakam, ribjim in mesnim jedem. Suhe vejice divjega žajblja so (zaradi visoke vsebnosti aromatičnih eteričnih olj) zelo primerne za odišavljenje prostorov.

Prijavite se na naša e-obvestila

Prijavite se na naša mesečna e-obvestila in prejmite vse naše novice, obvestila, akcije…