LORBEK HERBS

ZELENE OLIVE Chalkidiki KURTES 250 gr.

4.50

Ni na zalogi

ZELENE OLIVE Chalkidiki KURTES 250 gr.

Opis

Zelene olive, sorte Halkidiki prebivalci Grčije gojijo že od antičnih časov. Olive te sorte imajo svetel, bogat poživljajoč okus in aromo, čudovito se ujamejo s suhim vinom, odlično izločijo  svoj bogat okus v kombinaciji z mesnimi jedmi.
Za ljubitelje zelenih oljk je grško podjetje Kurtes proizvaja slastne oljke z odličnim blagim okusom. Imajo nizko kislost in ne vsebujejo konzervansov. Halkidiki je tradicionalna zelena oljka, pridelana v Grčiji na ekološko čistem območju z optimalno mikroklimo.

Halkidiki zelene oljke Kurtes – značilnosti izdelka
Številni kulinarični strokovnjaki po svetu uporabljajo oljke v svojih receptih. Sadež vsebuje vitamine, minerale in maščobne kisline, ki so tako potrebne za človeško telo. Olive imajo koristne zdravilne lastnosti:

  • pomlajujejo in čistijo krvne žile;
  • nižajo raven holesterola;
  • preprečujejo nastanek rakavih celic;
  • normalizirajo raven hormonov.
  • izboljšujejo delovanje srčno -žilnega sistema.

Oljke pobiramo vse od septembra do konca oktobra. O zrelosti oljk priča značilna temno zelena barva in koničast rep. Od drugih sort Halkidikija se razlikuje po veliki sadeža.

Kje se uporabljajo zelene oljke?
Grške oljke imajo pikanten okus, ki ga dosežejo edinstveni starodavni recepti, časovno preizkušeni. Najprej sadež mariniramo, marinada je sestavljena iz morske soli in grških začimb, in staramo približno dva meseca. Nato jih operemo in damo v posebno slanico – torej večkrat. Posledično oljke dobijo božanski okus, ki ne bo pozabljen: nežna kaša, hrustljava lupina in osvežujoča kislost.
Halkidiki oljke se hitro ločijo od koščice. Zaradi teh lastnosti se uporabljajo v najrazličnejših jedeh: vročih in hladnih. Poleg tega ga dodajajo celo v koktajle. Zelene oljke so nenadomestljive v mesnih in zelenjavnih solatah.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ZELENE OLIVE Chalkidiki KURTES 250 gr.”