LORBEK HERBS

SLADKI PELIN (Sweet wormwood)

7.0050.00

Počisti

SLADKI PELIN (Sweet wormwood)

Opis

Sladki pelin je trenutno ena izmed najbolj iskanih zdravilnih rastlin.  Uporablja se za znižanje povišane telesne temperature, zdravljenju zlatenice (čiščenje jeter), je učinkovito protivnetno zdravilo, povečuje imunsko odpornost organizma, uničuje zelo široki spekter parazitov, pomaga pri prehladu, gripi in premagovanju virusov, pomaga pri herpesu in glivicah, blaži menstrualne težave, pomaga pri trebušnih krčih, odganja mrčes, izvleček artemisinin v kombinaciji z železom in C vitaminom uničuje rakaste celice, mazilo pa pomaga pri bolečinah v sklepih.
“Artemisinin je najpomembnejša zdravilna snov, ki jo vsebuje sladki pelin”

V organizmu skupaj z železom tvori proste kisikove radikale, le te pa uničujejo rakaste celice, kar je osnovni princip delovanja zdravilnih učinkovin v boju proti raku. V sladkem pelinu pa je prisotnih še mnogo več drugih zdravilnih učinkovin, ki v sinergiji prinašajo veliko koristi za človekovo zdravje. Kvercetin, deluje protivnetno, antibakterijsko, protiglivično. Luteolin, je antioksidant in deluje protivnetno. Kafra, fitosteroli, karakoli, zavirajo rast sevov bakterij, ki so vzrok za infekcije črevesja.

Pravilna uporaba sladkega pelina

Sladki pelin je uporaben v vseh oblikah: čaju iz posušene rastline, tinkturi, hidrolatu, eteričnemu olju, mazilu in kapsulah (koncentrirana količina artemisinina). Za preventivno uporabo lahko pijemo čaj ali hidrolat, če pa se že spopradamo z rakom, moramo poleg zdravil in navodil, ki nam jih podaja uradna medicina, uživati kapsule artemisinina, tinkturo in/ali eterično olje, ker je potrebna količina sestavin rastline bistveno višja. Zaradi svojega intenzivnega vonja in grenčin sladki pelin uporabljajo tudi v kulinariki.

Čaj iz sladkega pelina za preventivo in dvig imunskega sistema.

Pakirano po 40,80,250,500 in 1000g

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Teža

1000g, 250g, 40g, 500g, 80g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “SLADKI PELIN (Sweet wormwood)”