LORBEK HERBS

GRŠKI GORSKI ČAJ – GREEK MOUNTAIN TEA (SIDERITIS SYRIACA)

6.0099.00

Počisti

GRŠKI GORSKI ČAJ – GREEK MOUNTAIN TEA (SIDERITIS SYRIACA)

Opis

GRŠKI GORSKI ČAJ (SIDERITIS)

Zeelišče raste v gorskih območjih po vsej Grčiji in je že od antičnih časov znan pod imenom Sideritis. Rečeno je, da je ime dobil po zobeh čašice rože, ki spominja na konico kopja.

Zgodovina in mitologija

Dioskorid je menil, da je gorski čaj koristen za krvne žile srca, zaradi svojega zdravilnega delovanja pa ga je uporabljal za rane, ki jih je povzročilo železno orožje.

Znanstvene raziskave v Nemčiji trdijo, da lahko gorski čaj ščiti pred Alzheimerjevo boleznijo in pomaga preprečevati napredovanje bolezni.

Koristi za zdravje

V Grčiji je gorski čaj zelo priljubljen, zlasti v zimskih mesecih, ker blagodejno vpliva na prehlade in okužbe dihal in sečil. Laboratorijske študije kažejo, da gorski čaj vsebuje zdravju številne koristne sestavine, predvsem flavonoide. Potrjujejo tudi antioksidativne, protivnetne, protimikrobne in analgetične lastnosti. Že od nekdaj je bil zaradi pomirjujočih in toničnih lastnosti bolj zdravilo kot pijača, še posebno z dodatkom medu in po želji s skorjico cimeta. Je poživljajoč in dober pri želodčnih težavah, diuretik in razstruplja telo. Infuzija rastline sprošča in olajša spanec.

Dodatne informacije

Teža

1000g, 250g, 40g, 500g, 80g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GRŠKI GORSKI ČAJ – GREEK MOUNTAIN TEA (SIDERITIS SYRIACA)”