LORBEK HERBS

EVKALIPT ( Eucalyptus globulus)

6.6012.00

Počisti

EVKALIPT ( Eucalyptus globulus)

Opis

Evkaliptus in njegove zdravilne lastnosti so poznali že zdravniki ajurvede in kitajske medicine, starogrški zdravilci in kasneje tudi sodobna zahodna medicina. Zelišče blagodejno vpliva na dihala, deluje razkuževalno in antiseptično.

Zelišče najdemo v mnogih izdelkih, ki jih uporabljamo za zmanjševanje simptomov kašlja, prehlada in zaprtih dihalnih poti ter bolečin v mišicah. Uporabljamo ga tudi v obliki krem in mazil, s katerimi lajšamo bolečine v mišicah in sklepih. Olje evkaliptusa se uporablja kot antiseptik, pogosto pa je tudi del arome v parfumih in ostalih kozmetičnih izdelkih.

UPORABA:

Za lajšanje kašlja pri prehladnih obolenjih lahko iz 1,5 g – 3,0 g posušenih, celih ali narezanih evkaliptovih listov, prelitih z 150 ml vrele vode pripravimo zeliščni čaj. Tako pripravljen napitek pijemo do 4-krat na dan.
Poleg pitja čaja težave s kašljem pri prehladnih obolenjih lajšamo tudi z inhalacijami. Iz 3 g posušenih listov, ki jih namočimo v vrelo vodo, ali 3 – 8 kapljic eteričnega olja, ki jim dodamo 250 g vrele vode. Tako pripravljene inhalacije lahko uporabimo do 3-krat na dan.

Dodatne informacije

Teža

40g, 80g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “EVKALIPT ( Eucalyptus globulus)”