LORBEK HERBS

ETERIČNO OLJE ŠETRAJ 10ml

12.00

ETERIČNO OLJE ŠETRAJ 10ml

Opis

Šetraj je zelišče, ki se uporablja za aromatiziranje hrane in za izdelavo zdravil.
Po ljudskem zdravilstvu naj bi šetraj dobro vplival na prebavni sistem. Velja za stimulans apetita, proti napihnjenosti.

Opis izdelka
Kozmetični izdelek, ki se uporablja pri aromaterapiji in zdravljenju različnih bolezni. Ima baktericidni, antiseptični, antispazmodični in odvaljalni učinek. Ima ekspektorantne, antitusične in protiepidemične lastnosti. Pomaga pri dermatitisu bakterijske narave, pa tudi pri furunkulozi, pomaga normalizirati menstrualni ciklus. Šetrajevo eterično olje se uporablja tudi pri okužbah, ki so prizadele prebavila, še posebej črevesje. V pulmologiji se aktivno uporablja pri spremljajočem zdravljenju bronhitisa in pljučnice. Odlično pomaga tudi pri odpravljanju glivic na nohtih, z mešanico oljčnega olja.

Načini uporabe: Eterično olje šetraja se uporablja za inhalacijo. Vroča inhalacija se izvaja z dodatkom 2 kapljic olja in traja približno 6 minut. Hladne inhalacije se izvajajo v 7 minutah. Do 4 kapljice olja na 15 kvadratnih metrov.  Dodate 2-3 kapljice za kopeli za stopala. Olje se uporablja za drgnjenje in masažo. V 10 ml baznega olja dodamo do 7 kapljic olja. Odličen je tudi za obkladke. Obkladki so vodni, in sicer do 7 kapljic olja na 200 ml vode, in oljni, do 5 kapljic eteričnega olja na 5 ml baznega olja.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ETERIČNO OLJE ŠETRAJ 10ml”