LORBEK HERBS

ETERIČNO OLJE ORIGANO 10ml

12.00

ETERIČNO OLJE ORIGANO 10ml

Opis

Zdravstvene koristi eteričnega olja origana lahko pripišemo njegovim protivirusnim, antibakterijskim, protiglivičnim, antiparazitskim, antioksidativnim, protivnetnim, prebavnim, emenagoškim in antialergijskim snovem. Dezinfekcijske in antibakterijske lastnosti eteričnega olja origana so bile prvič priznane v stari Grčiji, kjer so jih pogosto uporabljali za zdravljenje bakterijskih okužb na koži ali v ranah, uporabljali pa so ga tudi za zaščito hrane pred bakterijami. Je rastlina, ki izvira iz višjih nadmorskih višin in običajno raste v gorah, zato je dobila ime “Origano”, kar pomeni “Užitek gora”.

Normalizira proces celjenja in odstranjevanja maščob iz telesa in celulita. Je učinkovito zdravilo za ekceme, pustularne kožne lezije, furunkulozo. Ima antialergijski učinek. Pozitivno vpliva na dihala, odpravlja vnetne procese, povečuje produktivnost dihal, ima izkašljevalni učinek.

Način uporabe: Aroma svetilka 3-5 kapljic na 15 m2. Vroča inhalacija: 1-2 kapljici na 1 liter vrele vode, trajanje postopka 3-5 minut. Hladne inhalacije: 2-4 kapljice, trajanje postopka 3-5 minut Kopeli: 2-3 kapljice, Sedeča kopel: 1-2 kapljice, Masaža: 2-3 kapljice. 15 g osnove. Topli obkladki: 2-3 kapljice. Obogatitev kozmetike: 1-2 kapljici na 15 g baze.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ETERIČNO OLJE ORIGANO 10ml”