LORBEK HERBS

Brinove jagode (Juniper berries)

3.50

Ni na zalogi

Brinove jagode (Juniper berries)

Opis

Brinove jagode so bogate z vitaminom C in vitamini B, različnimi smolami, eteričnimi olji, čreslovino, sladkorjem, flavonoidi, pektinom, različnimi solmi, kislinami, kalcijem in še in še. Brinove jagode odlikujejo visoka hranilna moč, odlične diuretične lastnosti, urejajo prebavo, ugodno vplivajo na dihala, dobre pa so celo za diabetike, niso pa užitne za ljudi z obolelimi ledvicami in nosečnice, ker lahko povzročijo krče v maternici. Vsebovane maščobne kisline ohranjajo holesterol v tekoči obliki. Sestavine torej ohranjajo vitalnost srca in ožilja. Brin je uporaben kot začimba, čudovito zdravilo, razkuževalno sredstvo. Za brin celo pravijo, da njegovo delovanje seže dlje od antibiotikov.

Uporaba: brinove jagode so uporabne za vrsto namenov, za izdelavo brinovega žganja, brinjevca, gina, v kozmetične, zdravstvene in prehrambene namene in kot začimba v kuhinji.

Čaj: aromatičen in zdravilen čaj iz brinovih jagod pomaga pri krepitvi obolelih sečil, pri prebavnih težavah, za krepitev želodca in proti napenjanju.

Priprava: Vzemite polovico čajne žličke zdrobljenih brinovih jagod, prelijte s 150 ml vrele vode, pustite mirovati vsaj 10 minut in nato precedite. Tako sveže pripravljen zdravilen čaj pijte 2- do 3-krat dnevno.

Pakirano 50g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Brinove jagode (Juniper berries)”